Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Вселенський Патріарх Варфоломій закликав не відчиняти двері церков на Великдень

  • 12.04.2020, 09:15
  • 1 067

Попри наближення найбільшого свята для християн - Великодня, через пандемію коронавірусу церкви залишатимуться закритими, а вірянам слід лишатися вдома та дотримуватися обмежувальних карантинних заходів

Про це у зверненні до вірян сказав вселенський патріарх Варфоломій, передає Еспресо.TV з посиланням на Укрінформ.

«Пандемія нового коронавірусу змінила наше повсякденне та церковне життя. Церкви закриті для наших вірних… Ми залишаємось у своїх домівках, щоб убезпечити себе від летального вірусу; але ми відсутні у „батьківському домі“… Тим не менш, ми були зобов'язані ухвалити це важке рішення, поширивши ці правила і на Страсний тиждень. Для захисту кожного без винятку», — сказав Вселенський Патріарх.

Він наголосив на тому, що це рішення не є рішенням проти вірян.

«Ця безпрецедентна криза виявила силу та цінність любові та солідарності, які перевищують усі людські стандарти та носять знак Божественної благодаті.

Читайте також: Свято буде! В УГКЦ пояснили, як освятити пасхальний кошик в умовах карантину

Ми повинні визнати і прийняти, що ці заходи не впливають на нашу віру… Ці тимчасові обмежувальні заходи не є рішеннями проти Церкви", — зазначив він.

На переконання духовного провідника світового православ'я, ситуація, що склалася, є можливістю до кращого усвідомлення значення життєвих цінностей.

«Цей час швидко пройде; пандемія ослабне; благодаттю Божою заживуть рани. Я молюся, щоб усі ми вийшли з цієї кризи, усвідомивши глибину всіх речей і переживши „позитивну трансформацію“, зрозумівши силу спілкування з Богом, який є „життям і світлом“, і усвідомивши цінність божественних дарів здоров’я та життя, жертвоприношення та відмови від індивідуальних прав заради любові», — додав Варфоломій.

Нагадаємо, сьогодні, 12 квітня 2020 року, християни східного обряду святкують Вербну неділю.

Згідно із церковним календарем, православний Великдень цьогоріч матиме місце рівно за тиждень, 19 квітня, тоді як у католиків він сьогодні.

Схожі новини