Передплата 2024 ВЗ

На Волині, Закарпатті та Львівщині людям заборонили виходити з дому на вихідних

  • 10.04.2020, 14:14
  • 1 871

На Волині,Закарпатті та Львівщині ввели режим максимального обмеження пересування на вихідних – людей просять не виходити з дому з 13:00 суботи до 6:00 понеділка.

Про це йдеться на сайті Волинської обладміністрації, інформує «Укрінформ» з посиланням на в.о. голови Закарпатської ОДА Олексія Гетманенка

«Сподіваюся, що волиняни із розумінням поставляться до вимушених дій, які вводяться в області, аби унеможливити швидке розповсюдження та масове захворювання коронавірусною інфекцією.

Завдяки нашим спільним діям ситуація в області контрольована. Якщо населення продовжуватиме дотримуватися рекомендацій, то з карантину можемо вийти в травні, а не у вересні, як прогнозують", — голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко.

Нові обмеження запрацюють вже з 11 квітня. Людей просять не виходити з дому та придбати необхідні продукти та ліки заздалегідь.

Таке ж рішення прийняли і на Закарпатті. Максимальне обмеження пересування в області також вводиться з 13:00 суботи до 6:00 понеділка.

Читайте також: «У найближчі пів року-рік Європа та весь світ будуть закриті для туризму», — Геращенко

За словами Гетманенка, за дотриманням вимог слідкуватимуть працівники Нацполіції та Нацгвардії, на порушників накладатимуть «штрафи у 17 тисяч гривень».

В.о. голови ОДА додав, що у містах протягом усіх вихідних проводитимуть санітарну обробку.

Напередодні, у четвер, з аналогічним закликом до мешканців Львівщини звернувся голова ОДА Максим Козицький.

«Прошу вас утриматись від пересування і перебування у громадських місцях на цих вихідних. Від 13:00 суботи до 6 ранку понеділка. Ці обмеження вводяться задля збереження нашого з вами здоров’я та мінімізації поширення захворюваності серед населення», — зазначив очільник Львівщини.

Схожі новини