Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Як дізнатися, що вже перехворіли на коронавірус: названо 5 симптомів

  • 09.04.2020, 10:57
  • 12.4K

Людина може перехворіти на коронавірус у легкій формі і без небезпечних симптомів, навіть не помітивши цього.

Такий висновок зробили вчені з Оксфордського університету у Великобританії, припустивши, що людей, які вже перехворіли на COVID-19, може бути набагато більше, ніж зафіксовано офіційною статистикою, пише «Главком».

Були названі 5 симптомів, які свідчать про перенесену коронавірусну інфекцію.

Втрата нюху

Співробітники Гарвардської медичної школи виявили, що деякі клітини в носі містять білки, які служать мішенню коронавірусу: націлившись на них, вірус проникає в організм. Зараження даних клітин може призвести до втрати нюху, відчуття неіснуючих запахів. Вчені заявили, що люди з таким симптомом «можуть бути одними з прихованих носіїв, які сприяють швидкому поширенню COVID-19».

Запалення очей

Американська академія офтальмології (AAO) повідомила, що коронавірус «може викликати легкий фолікулярний кон'юнктивіт». При цьому спостерігаються налиті кров'ю очі, печіння, утворення гною і свербіж.

Читайте також: На коронавірус в Україні захворіли 1892 особи: статистика МОЗ

Діарея

В Ухані обстеження 204 пацієнтів показали: майже половина (48,5%) звернулися в лікарню з проблемами травлення в якості основного симптому захворювання коронавірусної інфекції. Вони скаржилися на діарею.

Біль у животі

Британські експерти звернули увагу, що зараз у лікарнях країни спостерігається збільшення пацієнтів із COVID-19, у яких проявляються не стільки респіраторні порушення, скільки черевні (конкретно біль у животі). За словами медиків, це може бути наслідком розвитку пневмонії в нижніх частках легень.

Втома

ВООЗ констатує, що як знак коронавірусу у людини може з'явитися може відчуття надзвичайно сильної для неї втоми.

Схожі новини