Передплата 2024 «Добра кухня»

"Найкращі ліки від коронавірусу". Тисячі лікарів стверджують, що цей препарат ефективний

Малярійний препарат гідроксихлорохін є найкращими ліками від коронавірусу, доступними зараз

Про це свідчать дані міжнародного опитування тисяч лікарів, передає DailyMail.

Так, з 6200 опитаних лікарів з 30 країн більшість (37%, — Ред.) заявили, що цей препарат «найбільш ефективна терапія» вірусу.

Однак, Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) вказує на відсутність доказів того, що якісь ліки з існуючих у світі, можуть запобігти недузі або вилікувати її.

Втім, в умовах наростаючої кризи лікарі в Європі, США і Китаї отримали ліцензію на призначення перспективного препарату пацієнтам з COVID-19.

А ось Велика Британія завадила клініцистам виділяти гідроксихлорохін — форму хлорохіну — до завершення клінічних випробувань.

Представник Департаменту охорони здоров'я та соціального забезпечення сказав: «У Великобританії вже проводяться клінічні випробування, щоб оцінити, чи підходять існуючі ліки, в тому числі і гідроксихлорохін, для лікування COVID-19».

«До тих пір, поки у нас немає чітких і переконливих доказів того, що ці методи лікування є безпечними і ефективними, їх слід використовувати тільки в рамках клінічних випробувань. Люди повинні продовжувати слідувати порадам NHS і залишатися вдома», — заявив він.

Хлорохін (CQ), відомий як Арален, і аналог гідроксихлорохіну (HCQ), відомий як Плаквеніл, є добре відомими лікарськими засобами. Вони прописані для лікування ревматоїдного артриту та вовчака ще з 1940-х років.

Схожі новини