Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Лукашенко стурбований закриттям кордону з "рідною Росією"

  • 16.03.2020, 13:34
  • 921

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що його спантеличило закриття Росією кордону з Білоруссю

З такими словами він виступив в ході кадрових призначень в понеділок, коментуючи ситуацію з коронавірусом, пише УНН з посиланням на агентство БелТА.

«Найбільша для нас (не проблема, а відповідальність) — це економіка. На жаль, всі ці рухи тіла в напрямку коронавірусу дуже різко позначилися на економіці. Дійшло до того, що наша рідна Росія — підкреслюю — закрила кордон з Білоруссю», — зазначив глава держави, слова якого наводить агентство БелТА.

Водночас він констатував, що в Білорусі відносно спокійна обстановка, а Росія, на його думку, «вся палає від коронавірусу». «Так хто від кого повинен закриватися. Питання риторичне», — додав президент. За даними оперативного штабу, в Росії зареєстровано 63 випадки інфікування. У Білорусі коронавірус виявлений у 36 громадян.

Як зазначив Лукашенко, викликів дуже багато. «Ви бачите: світ збожеволів від коронавірусу або, може бути, на основі цих всіх міркувань про коронавірус, але для нас не це головне і страшне. Ми ці віруси переживали, переживемо і цей, — сказав Лукашенко. — Були і складніші віруси: і свинячий, і пташиний, і атипова пневмонія. Потім ахали і охали, звідки це з’явилося: ось, бачте, засоби масової інформації винні, що вони занадто широко або не так висвітлювали проблеми. Напевно, і цього разу засоби масової інформації звинуватять через місяць-другий, хоча і до них претензій чимало».

На думку президента, в Білорусі адекватно реагують на загрози, зокрема медики вже давно вживають точкові заходи, і самі білоруси загалом адекватно реагують на ситуацію. «Білоруси просто молодці. За винятком одного випадку: не бігайте по аптекам і не скуповуйте маски, спецодяг або якісь ліки», — сказав глава держави. За його словами, після того як у країні різко зріс попит на медичні маски, вітчизняні підприємства були орієнтовані на збільшення обсягів їхнього виробництва.

Лукашенко розповів, що в неділю про ситуацію, яка складається в Білорусі, йому доповідав прем’єр-міністр, і виявилося, що тепер нема куди подіти випущену продукцію. «Зшили — дівати нікуди. Легпром вимагає: сплатіть нам. А охорона здоров’я каже: нам стільки не треба, нам нікуди дівати. Правда, я йому сказав, що треба розвертатися: в Німеччині не вистачає спецодягу, масок. Треба продати їх, якщо на них є попит», — додав Лукашенко.

Схожі новини