Передплата 2024 ВЗ

Посольство України у Вашингтоні збирається організувати зустріч нового голови МЗС зі скандальним держсекретарем США

  • 07.03.2020, 10:54
  • 858

У посольстві України у Вашингтоні планують найближчим часом організувати розмову новопризначеного міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби та Держсекретаря США Майка Помпео

Про це повідомив посол України у США Володимир Єльченко в оприлюдненому диппредставництві у Facebook, передає УНН.

«Ми, до речі, вже вчора спілкувалися з представниками Державного департаменту, вони дуже хотіли б, ну, якщо не зустріч, то організувати принаймні телефонну розмову між Кулебою і Помпео найближчим часом, щоб не загубити оту позитивну інерцію, яка була після візиту Помпео до Києва, у зв'язку зі змінами в уряді», — зазначив Єльченко.

Що стосується голови МЗС Дмитра Кулеби, то посол України у Вашингтоні вважає, що у нього у відносинах з новим міністром «ніяких питань і проблем не буде, я сподіваюся». «Він молода, енергійна людина, така амбіційна. Я думаю, що у нього все вийде», — додав Єльченко.

Також він впевнений, що встановить контакт з новим міністром оборони України Андрієм Тараном. «Тим більше, що я його знаю», — додав Єльченко.

У диппредставництві також відзначили, що «посольство України у Вашингтоні продовжує працювати над тим, щоб нарощувати позитивну динаміку двосторонніх контактів України та США, зокрема і після заміни уряду в Україні».

Нагадаємо, Верховна Рада України призначила новий склад Кабінету міністрів 4 березня.

Схожі новини