Передплата 2024 ВЗ

ДБР хоче, щоб Ганущин свідчив у справі “Ночі гніву”

Запит надіслано від адвокатів біглого експрезидента Януковича

Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин отримав запит від адвокатів біглого експрезидента Віктора Януковича щодо кримінальної справи за фактом «захоплення державної влади» у 2014 році. Про це Ганущин написав у себе на сторінці у Facebook.

«Янукович, який ганебно утік з країни після розстрілу Небесної Сотні, вирішив нагадати про себе, — написав Олександр Ганущин. — До мене, як до фізичної особи Ганущина О. О., надійшов запит від адвоката АО „Авер ЛЄКС“ Біленко Б. В., який виступає в інтересах В. Ф. Януковича. У ньому, зокрема повідомляється що відкрито кримінальне провадження за фактом вчинення Турчиновим О. В., Парубієм А. В., Наливайченком В. О, Тенюхом І. Й. та іншими особами захоплення державної влади, державної зради, дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України та інших злочинів. Тими „іншими особами“ представники четвертого президента вважають і фізичну особу Ганущина О. О., який буцімто в ніч з 18 на 19 лютого 2014 року разом з „групою невстановлених осіб“ здійснили блокування військової частини А0284, що на вул. Стрийській, 88, та спробували захопити вогнепальну зброю та боєприпаси, які там зберігалися. Реагуючи на відповідний адвокатський запит, хочу наголосити: жодній людині, а тим паче президенту-втікачу, не вдасться залякати та вчиняти політичні переслідування активних учасників Революції Гідності, чи це на Євромайдані в Києві, чи у Львові».

Чи ДБР порушило справу також і проти Олександра Ганущина? Про це ми запитали у самого голови облради. Як з’ясувалося, у справі він розглядається як свідок. «Очевидно, зараз Янукович вважає, що в Україні склалася ситуація, сприятлива для його реваншу, — сказав Олександр Ганущин. — Тому він наймає адвокатів, які пишуть від його імені заяви і скарги, по яких реєструють реальні кримінальні провадження за нібито повалення державної влади, яку він очолював. До всіх суб’єктів, котрі були активні в час Майдану, спочатку починають засилати запити його адвокатів. А потім, я так розумію, почнеться виклик нас як свідків до суду. Суд „за російською методичкою“ буде доводити ідею, що це був державний переворот, в результаті якого Януковича незаконно позбавили влади. Я дав відмову цим адвокатам. Не буду підігрувати російській версії. Думаю, цим запитом не завершиться. Напевно, доведеться ходити до суду».

Схожі новини