Передплата 2024 «Добрий господар»

Олімпійська чемпіонка Оксана Баюл програла справу проти України на 50 мільйонів доларів

  • 03.03.2020, 17:15
  • 1 479

Олімпійська чемпіонка в одиночному фігурному катанні Оксана Баюл програла в американському суді апеляцію щодо свого позову проти України.

Про це повідомив міністр юстиції Денис Малюська на своїй сторінці у Facebook.

Як написав міністр, у 2016 році Баюл звернулася до Окружного суду Центрального округу Каліфорнії з позовом проти України. Спортсменка вимагала виплатити їй 50 мільйонів доларів. Серед інших відповідачів також був Джозеф Чарльз Лемір та дві компанії.

«Обґрунтування позову — порушення принципу сумлінності та чесної ділової практики в рамках трудового договору, укладеного з Оксаною Баюл, та передання права на використання її імені, популярності і біографічної інформації непричетним третім особам», — пояснив міністр.

У 2018 році Окружний суд Центрального округу Каліфорнії ухвалив рішення на користь України після розгляду письмових пояснень сторін. Суд визнав, що вимоги Баюл до держави є безпідставними і підлягають відхиленню.

Фігуристка та її адвокати подали апеляцію на це рішення. 27 лютого Апеляційний суд Дев’ятого округу США підтримав попереднє рішення та відхилив скаргу Баюл.

«Суд визнав, що Україна захищена від юрисдикції американських судів відповідно положень закону США „Про імунітет іноземних держав“ (The Foreign Sovereign Immunities Act), а позивач не надав достатніх аргументів для підтвердження обґрунтованості застосування винятків від судового імунітету, передбачених цим законом», — пояснив Малюська.

Нагадаємо, Оксана Баюл у 1994 році взяла перше олімпійське золото для України в Ліллегамері.

Схожі новини