Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Не маєте права": герцоги Сассекські не згодні з рішенням Єлизавети ІІ

  • 25.02.2020, 20:34
  • 1 536

Герцоги Сассекські нагадали, що ніхто не може заборонити їм користуватися титулами за межами Великої Британії

Не так давно стало відомо, що принц Гаррі й Меган Маркл не зможуть використовувати свої титули в комерційній діяльності, а також позиціонувати себе як членів королівської сім'ї в межах брендингу. Таке рішення ухвалили високопоставлені британські чиновники на чолі з Єлизаветою ІІ, повідомляє Сьогодні.

Герцоги Сассекські прокоментували таке рішення і заявили, що слово «королівський» не належить Її Величності та уряду Британії, тому заборонити Меган Маркл і принцу Гаррі використовувати його в будь-якій діяльності неможливо, тим більше за кордоном. Нагадаємо, що нині подружжя проживає у Ванкувері.

Водночас герцоги повідомили, що не будуть використовувати титули після 30 березня 2020 року, оскільки не виконуватимуть обов'язки старших членів королівської сім'ї.

«Хоча Її Величність чи Кабінет міністрів не мають будь-якої юрисдикції щодо використання слова „королівський“ за кордоном, герцог і герцогиня Сассекські не мають наміру використовувати Sussex Royal або будь-яку версію слова Royal на будь-якій території (ні у Великій Британії, ні за її межами), коли складуть повноваження навесні 2020 року», — йдеться в заяві.

Схожі новини