Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Вірус, який повертається. У Китаї зафіксували майже 200 випадків повторного інфікування смертельним COVID-19

  • 24.02.2020, 17:58
  • 577

Китайські медики зареєстрували 195 випадків повторного інфікування новим коронавірусів в Ухані, центральна провінція Хубей.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на видання South China Morning Post.

Видання публікує дані зі зведення Держкомітету з питань гігієни та охорони здоров'я КНР. У документі не уточнюється, чим можуть бути зумовлені такі випадки.

South China Morning Post, повідомляє, що від 22 лютого влада Ухань ввели обов'язковий додатковий 14-денний карантин для всіх видужали пацієнтів після того, як в аналізах деяких з них знову була виявлена інфекція.

Зазначимо, китайські медики переконують, що інкубаційний період смертоносного коронавірусу з Китаю (COVID-19) може тривати понад три тижні, а не як вважали раніше — до 14 днів. 70-річний чоловік в китайській провінції Хубей був заражений коронавірусом, але не виявляв симптомів до 27-го дня.

Нагадаємо, спалах вірусу розпочався з ринку морепродуктів та тварин у китайському місті Ухань. Він викликає симптоми, схожі на застуду, але швидко вражає легені й інші органи. Патоген належить до великої родини коронавірусів. Хвороба поширилася вже на десятки країн.

Схожі новини