Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Винниківському госпіталі тривали пристрасті довкола прибуття евакуйованих з Уханя

Журналісти "Високого Замку" перебували на місці події

Сьогодні у приймальній головного лікаря госпіталя Максима Прикупенка, який зібрав термінову нараду керівників відділень, вирують пристрасті. Журналісти «Високого Замку» були свідками цих подій.

Нагадаємо, вчора працівники медустанови повідомили «ВЗ» про те, що у госпіталь планують привезти евакуйованих з китайської провінції Ухань, яка є епіцентром епідемії коронавірусу.

Наразі колективу повідомили, що госпіталі планують «симуляцію» навчань, тому працівники мають сьогодні до п’ятої години вечора евакуювати усіх пацієнтів, а їх тут 790. Після цього колектив має бути розпущений на відпочинок до понеділка. Подальші дії повідомлять пізніше.

Серед майже восьми сотень пацієнтів, яких повинні евакуювати чимало атовців, людей, що втратили руку, ногу. Куди евакуйовувати — ніхто не повідомив. У колективі паніка, люди обурені. Обурені й учасники АТО. Наразі атовці обіцяють влаштувати пікет, аби захистити своїх побратимів, які є пацієнтами госпіталя. Основне запитання — де документ, згідно з яким нас мають виселяти?

Андрій Васько, т.в.о.директора департаменту охорони здоров'я Львівської облдержадміністрації, змушений був відповідати на неприємні запитання учасників бойових дій.

Пацієнтам обіцяють розподіл у різних медзакладах Львова. Лежачих хворих туди доставлятимуть «швидкими», здатним пересуватися пропонують скористатися громадським транспортом. Звісно, люди незадоволені, відмовляються виселятися.

На місце події викликали поліцію. Люди кричать ганьба Ваську.

І хоча прес-служба Винниківської міської ради запевняє, що у Винниках не прийматимуть евакуйованих з Уханя людей, персонал переконаний, що звільняють приміщення саме для них. При цьому йдеться не лише про українців, які прилетять з Китаю. Серед евакуйованих багато іноземців, в тому числі й росіян, і це особливо обурює винниківців та пацієнтів госпіталя.

Андрій Васько просить пацієнтів повертатися в палати, медперсонал займатися своїми обов'язками. І маленька перемога! Т.в.о. директора департаменту охорони здоров'я ЛОДА запевнив, що ніяких дій з виселення пацієнтів не буде. Мовляв, це питання погоджене з головою облдержадміністрації.

Люди не вірять, вимагають письмового підтвердження.

Це рішення оперативного штабу ЛОДА, — запевнив Васько. Персонал з сьогоднішнього дня і постійно працює у штатному режимі. Пацієнти залишаються в шпиталі.

«Нікого до вас поселяти не будуть», — запевнив пацієнтів і лікарів т.в.о.директора департаменту охорони здоров'я Львівської облдержадміністрації. Евакуйованих доставлять в аеропорт «Львів», а от куди далі — наразі невідомо.

Люди трохи заспокоїлися і, відзначаючи маленьку перемогу заспівали Гімн України. Відтак зібралися у актовому залі, аби не розходитися.

Тим часом перед входом до госпіталю монтують початку представники Винниківської міськради. Тут буде акція протесту проти дій влади.

Юлія Підлужна, Юлія Ліщенко.

Фото і відео авторів

Схожі новини