Передплата 2024 «Добрий господар»

До берегів Ірландії прибився величезний "корабель-привид"

  • 19.02.2020, 13:58
  • 1 037

"Суховантаж-привид" "Альта" прибився до берегів графства Корк на півдні Ірландії внаслідок потужного шторму "Денніс". Величезне судно, яке викинуло на каміння, помітили жителі рибальського села Баллікоттон.

Ймовірно, покинутий суховантаж понад рік дрейфував в Атлантичному океані, почавши свій шлях з Бермудських островів у 2018 році, повідомляє ВВС Україна.

Очільник представництва Королівського національного суспільства порятунку на воді (RNLI) в Баллікоттоні зізнався місцевим ЗМІ, що ніколи не бачив нічого подібного.

Фотографії та відеозаписи судна опублікувала у своїх соціальних мережах Служба берегової охорони Ірландії.

Це судно встигло змінити чимало назв і власників. Відомо, що його побудували в 1976 році, до недавнього часу суховантаж ходив океаном під прапором Танзанії.

У вересні 2018 року судно здійснювало рейс з Греції на острів Гаїті. Посеред Атлантики на «Альті» раптово відключилася електрика, судно 20 днів дрейфувало у 2100 км на південний схід від Бермудських островів.

Коли в екіпажу закінчилися запаси провізії, на допомогу прийшла Берегова охорона США, яка доставила морякам їжу на гелікоптерах, однак після появи новин про наближення урагану влада ухвалила рішення евакуювати десятьох членів екіпажу і доставити їх на Пуерто-Ріко.

Пошкоджене судно без екіпажу залишили на поталу стихії.

У вересні 2019 року цей суховантаж помітив патрульний корабель британського Королівського військово-морського флоту «Протектор».

Схожі новини