Передплата 2024 «Добрий господар»

Ірландія — рай для самотніх мандрівниць

У трійці найбезпечніших країн для жінок, які подорожують наодинці, також Австрія і Норвегія

Подорожуючи острівною Ірландією, туристки-одиночки почуваються у цілковитій безпеці. Фото irishcentral.com.
Подорожуючи острівною Ірландією, туристки-одиночки почуваються у цілковитій безпеці. Фото irishcentral.com.

За даними дослідження компанії Bounce, туристки, які вирушають у самостійну подорож, можуть не переживати за свою безпеку насамперед в Ірландії, Австрії і Норвегії.

Усього автори дослідження вивчили умови у 34 країнах світу. До уваги брали такі показники: відсоток жінок, що стали жертвами насильства; загальний стан безпеки у країні; відсоток жінок, які почуваються в безпеці під час самостійної прогулянки вночі; ставлення у суспільстві до насильства над жінками; наявність законів про запобігання домашньому насильству.

Після аналізу зібраних даних у Bounce визначили, що найбезпечніше самостійні мандрівниці почуваються в Ірландії.

За 10-бальною шкалою ця острівна країна одержала 7,88 бала. Ірландію відзначили, зокрема, за чинні в цій державі закони, що захищають жінок від насильства, а також за різко негативне ставлення суспільства до насильства над представницями прекрасної статі.

Друге місце у цьому рейтингу посіла Австрія (7,7 бала), де аж 79% жінок, що вирушають на самостійну нічну прогулянку, почуваються безпечно. А третьою стала Норвегія (7,45), яку відзначили, зокрема, за дієве законодавство щодо домашнього насильства.

До топ-10 країн світу, де самотні мандрівниці почуваються найбезпечніше, увійшли також Словенія, Швейцарія, Іспанія, Португалія, Канада, Нідерланди й Польща. Наша західна сусідка набрала 5,97 бала. Польщу відзначили за можливість нічних прогулянок для туристок-одиночок (61% з них не відчували жодних загроз) і загальний стан безпеки.

Схожі новини