Передплата 2024 «Добре здоров’я»

В СБУ пояснили, куди з сайту відомства зник "Козак-переможець"

  • 04.02.2020, 13:35
  • 998

Фото "Козака-переможця" зникло із сайту Служби безпеки України, оскільки зараз відбувається його технічне й дизайнерське оновлення.

Про це повідомляє у Facebook пресслужба СБУ.

«Пам'ятник захисникам Незалежності України стояв, стоїть і буде стояти біля будівлі СБУ та є одним із символів Служби. А ми як ловили зрадників, так і ловитимемо. Лише за останній тиждень впіймали 4 бойовиків-сепаратистів. А ще, серед іншого, затримали кількох хабарників і попередили розтрат на 100 млн гривень, зірвали замовне вбивство та ліквідували російську ботоферму. Тож #Зрада_відміняється», — йдеться у повідомленні.

У пресслужбі відомства наголосили, що «співробітники СБУ щодня захищають країну, бо козацький дух у них в серцях».

«І це — головне. А фото козака зникло із сайту, бо зараз відбувається його технічне й дизайнерське оновлення. Ніякої конспірології. „Козак-переможець“ і надалі буде знаковим та важливим образом для СБУ», — зазначається у повідомленні.

Повідомляється також, що новий сайт планується запустити наприкінці березня. За даними пресслужби СБУ, сайт буде більш інформативним та доступним.

«І це не всі зміни. На черзі — реформа Служби після ухвалення нового закону „Про СБУ“. За цим також пильно стежте. Це мотивує нас ставати ще більш ефективними», — зазначається у повідомленні.

Раніше повідомилялося, що з оформлення панелі на сайті СБУ зникло зображення пам'ятника у вигляді великого каменя, на якому козак на коні вбиває списом двоголового змія.

Пам'ятний знак на вулиці Володимирській, перед входом в будівлю СБУ, відкрили перед Днем Незалежності в 2015 році. Скульптура називається «Козак-переможець». Вона присвячена всім захисникам незалежності України — учасникам війни на Донбасі.

Схожі новини