Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Зеленський запропонував називати вулиці на честь тих людей, чиї імена не "провокують конфлікт"

  • 20.01.2020, 13:34
  • 650

Президент України Володимир Зеленський вважає, що через складність історії України потрібно шукати точки дотику й тих героїв, імена яких не викликають конфліктів.

Як передає «Новинарня», про це глава держави сказав у інтерв’ю The Times of Israel, опублікованому в неділю, 19 січня.

«Питання в тому, як люди з різною історією, з різними поглядами можуть жити разом на практиці. Це дуже складне і делікатне питання. Є герої, яких вшановують на заході і в центрі України, і є інші українці, у яких є свої герої і які думають інакше. І я розумію різні почуття. І саме тому я сказав кілька разів, дуже чітко: коли у нас складна історія, побудуймо спільну історію. Знайдімо тих людей, чиї імена не викликають суперечностей у нашому сьогоденні та майбутньому. Назвемо пам’ятники і вулиці на честь людей, чиї імена не провокують конфлікту», — сказав президент.

Зеленський наголосив, що нині в українців є свої сучасні герої — люди, які зробили історію, науковці, ті, хто освоює космос, видатні спортсмени, багато письменників, люди, яких поважають в усіх частинах України. «Тримаймо політику якнайдалі від цієї теми», — закликав він.

Схожі новини