Передплата 2024 «Добрий господар»

"Причина авіакатастрофи українського літака в Ірані буде озвучена після висновків спеціальної комісії ", - заява МЗС України

  • 08.01.2020, 12:58
  • 577

Причина авіакатастрофи українського літака в Ірані буде озвучена після висновків спеціальної комісії

Причина авіакатастрофи українського літака в Ірані буде озвучена після висновків спеціальної комісії. Попередню заяву посольства України в Ірані про те, що версія теракту чи ракетної атаки на літак МАУ в Ірані виключається, вже прибрали з офіційних повідомлень МЗС, передає Главком

«Наразі працює створена комісія в країні перебування та розслідується причина катастрофи. Поки що жодної версії не озвучено… Причина встановлюється комісією і тільки після рішення спеціально створеної комісії буде озвучена причина падіння літака. Навіть попередньої причини немає… Версій також немає», — сказав під час брифінгу начальник відділу менеджменту з кризових ситуацій департаменту консульської служби МЗС України Максим Коваленко.

За його словами, в аеропорту міста Тегеран перебуває посол України та консул України.

«Працюють з адміністрацією, з місцевими рятувально-пошуковими службами. Тому ми очікуємо від них інформації», — розповів Коваленко.

Також зазначимо, що раніше в МЗС заявили, що літак Boeing 737−800 компанії «Міжнародні авіалінії України» розбився в Ірані внаслідок аварії двигуна, а «версія теракту поки що виключається».

Наразі на сайті МЗС прибрали цю інформацію, а лише зазначили: «Інформація щодо причин авіакатастрофи з'ясовується комісією. Будь-які заяви щодо причин аварії до рішення комісії не носять офіційного характеру.

Схожі новини