Передплата 2024 «Добрий господар»

Помер відомий журналіст Павло Лехновський

Пішов з життя один з фундаторів львівської журналістики часів Незалежності

Львівська обласна організація НСЖУ, редакція газети «Високий Замок», медійна спільнота з глибоким сумом сповіщають про кончину ветерана української журналістики, Заслуженого журналіста України Павла Павловича Лехновського.

«Уродженець села Жукотина на Турківщині, він з 1955 року пов’язав свою долю з професійною журналістикою, пройшовши шлях від кореспондента до редактора Турківської районної газети, від власного кореспондента до заступника редактора обласної газети «Вільна Україна».

З 1990 р. Павло Лехновський — голова, а з 1991 р. — штатний заступник голови обласної журналістської організації. Протягом 25 років він був одним з найактивніших учасників перетворення об’єднання професійних журналістів у справді національну державотворчу силу України.

Павло Павлович був надзвичайно обдарованою творчою особистістю — поет, пісняр, художник, лауреат престижних творчих конкурсів і журналістських премій, удостоєний високих державних нагород. Без Павла Лехновського, його дотепного слова, чіткої професійної позиції важко уявити життя співтовариства журналістів протягом усіх років Незалежності України.

Висловлюємо щирі співчуття родині покійного", — йдеться у некролозі.

Парастас відбудеться сьогодні, 18 грудня, о 17-й годині, в капличці на вул. Пекарській, 52, чин похорону — завтра, 19 грудня, о 14 годині за тією ж адресою.

Схожі новини