Передплата 2024 «Добра кухня»

Українському капітану круїзного лайнера, що зіткнувся з туристичним човном в Будапешті, оголосили підозру

  • 28.11.2019, 18:58
  • 514

Прокуратура Угорщини висунула офіційне звинувачення 64-річному одеситу, капітану круїзного лайнера Viking Sigyn, який зіткнувся на Дунаї в Будапешті з туристичним човном «Русалка», внаслідок чого загинули 28 людей.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на Hungary Today.

«64-річного українського капітана Viking Sigyn звинувачують у злочинній поведінці, яка призвела до масових жертв та 35 випадків ненадання допомоги після зіткнення», — йдеться у повідомленні.

За версією слідства, капітан корабля втратив пильність під час керування судном протягом декількох хвилин, що призвело до трагічних наслідків. туристичний човен

Також він не зміг утримувати безпечну відстань і сигналізувати про наміри обігнати екскурсійний човен. Капітан не виконав зобов'язання щодо надання допомоги постраждалим після зіткнення.

Капітаном теплохода, який врізався в екскурсійне судно, був громадянин України Юрій С.

Його арештувала угорська поліція. Пізніше суд взяв українця під варту.

Нагадаємо, 29 травня на Дунаї у Будапешті зіткнулися велике круїзне судно «Viking Sygin» та малий прогулянковий катер «Hableány». На борту останнього перебували 35 людей — 22 жінки, 12 чоловіків і дитина, переважно туристи із Південної Кореї. Від сильного удару катер затонув приблизно за сім секунд — вижили тільки семеро пасажирів «Hableány». Тіло одного пасажира досі не знайдене.

Схожі новини