Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

ЗМІ назвали основного спонсора партії Вакарчука

  • 14.11.2019, 13:58
  • 3 750

Партію Святослава Вакарчука «Голос» активно фінансують люди, які входять в орбіту Томаша Фіали - громадянина Чехії, генерального директора української інвестиційної компанії Dragon Capital, одним з головних інвесторів якої є структури американського мультимільярдера та мецената Джорджа Сороса.

Про це свідчить інформація з фінансового звіту за ІІІ квартал поточного року політсили, опублікованого на сайті Нацагентства з питань запобігання корупції, передає Главком.

Зокрема, це дружина Томаша Наталя Фіала, яка поклала до партійної скарбнички 1,6 млн грн, йдеться у статті «Главкома» «Фанклуб Вакарчука. Хто фінансував партію „Голос“ у розпал виборів (список донорів)».

Крім того, серед представників Dragon Capital до фінансування політичного проєкту долучилися Володимир Тимочко — керуючий директор з прямих інвестицій, його внесок становить теж 1,6 млн грн; Ярослав Тимочко — керівник ТОВ «Європоліс проперті Холдинг», кінцевим бенефіціарним власником якого є, знову-таки, Томаш Фіала; Дмитро Ісупов — керуючий директор компанії «Озон капітал», який теж пов'язаний із Dragon Capital.

Принаймні, на сторінці цієї компанії у Facebook написано: «Озон Капітал» надавав послуги з управління активами під брендом Dragon Capital на підставі ліцензійних договорів. Однак термін дії цих договорів сплив, у зв’язку із чим компанія вирішила змінити назву і розвивати власну торговельну марку". Ще пара представників «групи Фіали»: Федір Багненко, який пожертвував партії 99 тис. грн, а також Костянтин Шевченко — генеральний директор компанії «Чумак» (співвласницею якої також є Dragon Capital). Його внесок склав 1,5 млн грн.

Як відомо, від самого початку Фіала відкрито підтримував похід Святослава Вакарчука у велику політику.

Раніше «Главком» вже писав, що представники «групи Фіали» суттєво допомагали грішми проекту Вакарчука і в другому кварталі 2019 року. Щоправда тоді звучали інші прізвища, у звіті за третій квартал їх вже немає. Це були співробітники безпосередньо Dragon Capital або компаній, кінцевим бенефіціарним власником яких є Фіала.

Зауважимо, що Томаш Фіала — активний прибічник відкриття ринку землі в Україні. На продажу землі, ще задовго до походу у політику наполягав і Вакарчук, зокрема на сторінках ЗМІ, власником яких все той же Фіала.

Схожі новини