Передплата 2024 «Добрий господар»

Трагедія у Дрогобичі сталася через неякісні будматеріали?

У Дрогобицькій міській раді оприлюднили технічний звіт про причини обвалу цілого під’їзду будинку

Трагедія, яка трапилася у ніч з 27 на 28 серпня 2019 року, забрала життя вісьмох осіб, серед яких одна дитина.

«Причиною обвалу стало руйнування середньої несучої стіни підвалу, — йдеться у технічному звіті. — Серед можливих причин такого руйнування — просідання або руйнування цегляної кладки через низьку марку цегли та розчину, внаслідок значного зволоження та відсутності гідроізоляції і бетонної підлоги, що є в основному наслідком помилок під час будівництва. Також можливе втручання людей, яке необхідно підтвердити або спростувати спеціальним експертам (судовим) після розбору обвалених конструкцій, які знаходяться поверх цієї стіни підвалу».

Як повідомили «ВЗ» джерела у Дрогобичі, міська влада ще не вирішила питання з житлом для людей, які через злощасний обвал опинилися без даху над головою. Відселені сім’ї зараз мешкають в одному з гуртожитків міста.

Днями у Дрогобичі очікували голову Львівської ОДА Маркіяна Мальського, який начебто обіцяв допомогти з бюджетними грошима. Але… «Інформація про те, що голова Львівської ОДА мав приїхати у Дрогобич, неправдива, — розповіла «ВЗ» прес-секретар ЛОДА Ольга Мельник.

Схожі новини