Передплата 2024 ВЗ

"Почалася якась маніпуляція", - Мендель виправдовується за конфлікти з журналістами

Прес-секретар президента Юлія Мендель заявила, що планує зустрітися з журналістом "Схем" Сергієм Андрушком та іншими журналістами після звернення Комітету ВР з питань свободи слова.

У коментарі журналісту Bihus.info Мендель Юлія Мендель заявила: «Наскільки я зрозуміла, оскільки зі мною зв'язалися з Комітету В Р з питань свободи слова, ми маємо зустрітися з паном Андрушком, який зі мною зв'язувався, але жодного разу не говорив про якісь питання вибачення, не натякав на якісь образи, … та з іншими журналістами. … Я розумію ситуацію з Крістофером Міллером, хто третій журналіст — я не знаю».

Вона вважає, що «почалась якась маніпуляція … Коли ми говоримо про питання свободи слова, треба розуміти, де закінчується дискусія і починається цькування. … Рівень цькування не має нічого спільного з питанням свободи слова».

«Якщо в мене і була якась неправильна поведінка, вона не має викликати такого рівня цькування, булінгу і харрасменту. В даному випадку потрібно налагоджувати дорослий діалог між людьми».

Прес-секретар Зеленського додала, що знайти спільну мову і налагоджувати діалог «ми зможемо, коли почнемо говорити не лише про свободу слова, а й про стандарти журналістики».

За її словами, також «треба визначитися, де взагалі взялися усі ці ображені, тому що там настільки багато брехні і маніпуляцій».

«Будемо визначатися на Комітеті (на засіданні Комітету — ред.) з питань свободи слова, я прийду», — підсумувала вона.

Схожі новини