Передплата 2024 «Добра кухня»

«Формула Штайнмаєра» написана Лавровим, - Порошенко

  • 22.09.2019, 11:58
  • 664

П'ятий президент України Петро Порошенко заявив, що "формула Штайнмаєра" була написана міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим

Про це Порошенко заявив у програмі «Рандеву» на «5 каналі».

За словами Петра Порошенка, про те, що підтримувана росіянами «формула Штайнмаєра» написана Сергієм Лавровим під час переговорів у Берліні у 2016 році заявив Володимир Путін.

«Вперше це розповідаю… Остання зустріч у Берліні. І коли Путін сказав: „У нас є формула Шнайнмаєра, написана Лавровим“, я кажу: „Вибачте, ось є лист двох міністрів закордонних справ Франції і Німеччини, де вони викладають, що це є — формула Штайнмаєра“. Він бере цю формулу, Путін, читає і каже: „Ні! Це зовсім не т. е. У нас напише Лавров формулу Штайнмаєра“. Кажу: „Ніякий Лавров нічого нам писати не буде. Тим паче, що за цим столом сидить сам Штайнмаєр, і ви можете його спитати“. Путін: „Не буду я його питати! Ви його переагітували. Ми будемо базуватися на наших пропозиціях“. Це стиль ведення переговорів Росією», — розповів Порошенко.

Нагадаємо, 21 вересня помічник президента України Володимира Зеленського Андрія Єрмак заявив, що «формула Штайнмаєра» стане основою для законопроєкту про врегулювання на Донбасі.

Схожі новини