Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Українські хмільні медові напої «Медівка» та «Медак» – серед кращих у світі

8-12 вересня в місті Монреаль (Канада) на Апімондії (46-й Міжнародний Конгрес з бджільництва) відбувся конкурс медових напоїв.

Україна на ньому здобула 5 медалей: срібну і бронзову здобули ТзОВ «Українські медовари», причому, і за «Медівку» (медове вино), і за «Медак» (апіфітобальзам). Ще дві медалі отримали медовари Владислав Кочерга та Ігор Андрусів — відповідно срібну та бронзову. П’яту срібну медаль здобув представник України Андрій Бажин — за краще тематичне відео. Жодна країна-учасник, а їх було 160, не може похвалитись таким результатом в медоварінні.

Нагороди українських медоварів
Нагороди українських медоварів

Зауважимо, що контроль якості продукції був дуже високим, проводився на сучасному високоточному обладнанні. Напевно, саме тому 46% продукції (здебільшого, меди) були недопущені до конкурсу, оскільки не відповідали стандартам якості (переважно, через вміст пестицидів або антибіотиків, що є загальною проблемою.

Україна ще мала здобути багато нагород, але 5 номінацій «Українських медоварів», представлених через конкретних фізичних осіб та дві номінації від Голови гільдії медоварів Василя Барабаша, не брали участі у конкурсі через надуманий привід — наявність етикеток на напоях.

Роман Войтків, директор ТзОВ «Українські медовари», демонструє якісну продукцію
Роман Войтків, директор ТзОВ «Українські медовари», демонструє якісну продукцію

Пояснення успіху, за словами Романа Войтківа, директора ТзОВ «Українські медовари», просте — «ми лише відроджуємо віковічні традиції хмільних напоїв України».

Схожі новини