Передплата 2024 ВЗ

Команда Зеленського збрехала на президентських виборах, що в неї немає лобі у США

Команда кандидата Володимира Зеленського під час президентських виборів ошукала електорат, заперечивши співпрацю з американською лобістською компанією Signal Group Consulting, LLC.

Про це пише «Українська правда» з посиланням на «Голос Америки».

Компанія 17 липня подала звіт про виконану роботу на користь Володимира Зеленського у Міністерство Юстиції США.

17 квітня в акаунті «Команди Зеленського» в Facebook спростували інформацію про наявність американського лобі для організації візиту кандидата в США.

«У нас немає контракту з компанією Сигнал Груп», — заявили представники кандидата.

Водночас, у звіті йдеться про послуги, які компанія надавала Зеленському під час другого туру президентських виборів між 3 квітня і 21 травня. Головна мета співпраці — «підняти імідж».

Сторони контракту, вказані у звіті — Signal Group Consulting, LLC та «Володимир Зеленський — Слуга Народу, за посередництва Маркуса Коена».

«Діяльність включала організацію програми громадських зв’язків та зв’язків з урядом, представлення іноземного клієнта американським медіа, організацію медіа інтерв’ю, зустрічей з представниками мозкових центрів та експертами, надання стратегічних консультацій стосовно медіа США та урядових відносин», — ідеться у звіті.

«Лобісти контактували з офісами конгресменів, сенаторів, Державним Департаментом, мозковими центрами тощо. Предметом листів та дзвінків були домовленості про зустрічі», — повідомляє видання.

Крім того, була зустріч у Білому Домі саме в той день, коли «Команда Зеленського» заперечила свої зв’язки з лобістами.

Згідно з документами, за організацію дводенного візиту української делегації у Вашингтон і консультативні послуги Signal Group отримала від Маркуса Коена отримала 69,371,80 доларів.

Схожі новини