Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На Закарпатті викрили митників-хабарників

  • 19.07.2019, 12:48
  • 625

На масштабних зловживаннях службовим становищем викрили посадових осіб Закарпатської митниці Державної фіскальної служби

Про це повідомляє «Сьогодні» з посиланням на прес-службу СБУ.

Оперативники встановили, що митники налагодили механізм отримання неправомірної вигоди від представників комерційних структур, що займаються зовнішньоекономічною діяльністю. З метою ухилення від сплати підприємцями експортного мита, посадові особи здійснювали митне оформлення товару під іншим кодом УКТ ЗЕД (Українська класифікація товарів зовнішньоекономічної діяльності).

«Так, протягом 2017−2019 років в зоні діяльності Закарпатської митниці одне з українських підприємств здійснило 10 операцій з експорту виробів з металу. Співробітники ДФС, за результатами проведеної внутрішньої перевірки однієї такої операції, направили матеріали до правоохоронних органів, проте не взяли до уваги дев'ять аналогічних. В рамках даного провадження проведено низку обшуків, вилучені документи», — додають у прокуратурі Закарпатської області.

За попередніми оцінками, протиправна діяльність митників завдала збитків державі в розмірі близько 540 тис. гривень. Тривають слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності осіб, причетних до незаконних дій.

Схожі новини