Передплата 2024 ВЗ

“Зникнути на 24 години”: в Україні набирає обертів нова небезпечна інтернет-гра

Ситуаційний центр Національної поліції України зафіксував нову небезпечну гру серед підлітків “Зникнути на 24 години”. Ця інтернет-гра, яка набирає обертів на території країн ЄС, — аналог гри “Синій кит”. Нагадаємо, мета “Синього кита” — довести дітей і підлітків до самогубств...

«Суть цієї гри: дитина повинна зникнути на 24 години, щоб батьки та друзі не могли її знайти, — йдеться у повідомленні поліції. — У разі зникнення вашої дитини — одразу телефонуйте до Національної поліції».

Перша згадка про гру «Зникнути на 24 години» з'явилась в інтернеті ще у 2017 році. Зокрема, в Естонії правоохоронці не раз розслідували «штучні» зникнення дітей. У той час у Київській області «зникло» двоє хлопчиків з різницею в три дні. Дітей знайшли, але волонтери розповідали, що ці зникнення пов'язані саме з цією інтернет-грою… Також у Дніпрі правоохоронці близько семи годин шукали «зниклу» дівчинку. Згодом з'ясувалося, що Аліса Решеткова пішла у магазин. Однак дівчинка зайшла у школу і там заснула … у шафі. Волонтери з'ясували, що перед тим дівчинка посварилася з мамою. Не виключено, що дитина стала учасницею небезпечної гри…

Відомо, що підлітки створюють групу у соцмережах, а після того, як отримують екстремальні завдання, групу знищують… Слід зауважити, що на таких випадках часто намагаються нажитися шахраї — вони зв’язуються з рідними і, представляючись добровольцями, вимагають гроші за пошукову операцію.

У департаменті кіберполіції, що у Львівській області, журналісту «ВЗ» повідомили: «До нас із заявами чи зверненнями про те, що діти можуть бути задіяні у цій грі, ніхто не звертався».