Передплата 2024 ВЗ

Російський флот зайшов у закритий для мореплавства район, – ВМС

  • 10.07.2019, 14:10
  • 1 399

Корабель «Сметливый» Чорноморського флоту Російської Федерації зайшов у район закритий для мореплавства на час проведення міжнародних навчань Sea Breeze.

Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на прес-центр командування Військово-морських сил ЗСУ.

Росія отримала прибережне повідомлення для мореплавців, але знехтувала ним.

Так, 10 липня близько 8 години ранку у закритому районі, де проводилися практичні стрільби корабельної артилерії морського угрупування міжнародної коаліції, з’явився корабель РФ.

Відповідно до міжнародного протоколу фрегат «Гетьман Сагайдачний» опитав човен російського флоту, у відповідь отримав повідомлення про «проблеми зі зв’язком».

«Російська Федерація в черговий раз показала своє справжнє обличчя та нехтуючи нормами міжнародного морського права провокувала надзвичайну ситуацію в акваторії Чорного моря», — ідеться у повідомленні.

«Даний факт є черговою підставою для міжнародної спільноти не сприймати Російську Федерацію як прогнозованого суб'єкта міжнародного морського права».

Довідка

Навчання «Sea Breeze-2019» проходять з 1 по 12 липня в північно-західній частині Чорного моря.

У них беруть участь 32 військові кораблі та авіація країн НАТО і союзників, зокрема США, Великобританії, Канади, Італії, Туреччини, Польщі, Норвегії, Болгарії, Греції, Румунії, ОАЕ, України, Молдови та Грузії.

9 липня підрозділи морської авіації і ППО Чорноморського флоту провели навчання з пошуку і знищення десантного загону кораблів.

Раніше повідомляли, що російські кораблі і авіація безперервно слідують за військовими кораблями НАТО.

Схожі новини