Передплата 2024 «Добра кухня»

Парламент Грузії обрав нового спікера

  • 25.06.2019, 17:11
  • 497

Головою парламенту Грузії став Арчіл Талаквадзе.

Про це повідомляє «Прямий» із посиланням на «Грузія онлайн».

Наголошується, що на посаді голови законодавчого органу Талаквадзе підтримали 94 депутати і жодного проти. Реєстрацію пройшов 101 член парламенту.

У голосуванні не брали участі депутати «Національного руху» і «Європейської Грузії».

Відомо, що в парламенті дев'ятого скликання Талаквадзе був лідером парламентської більшості. У 2014 -2016 роках він обіймав посаду заступника міністра внутрішніх справ Грузії. В 2012—2014 рр. був заступником міністра з виконання покарань.

Як відомо, правляча партія «Грузинська мрія — Демократична Грузія» приступає до реформи з проведення парламентських виборів, запланованих на 2020 рік, за пропорційною системою.

Нагадаємо, 20 червня почалась масова акція протесту, викликана скандалом навколо депутата Держдуми Р Ф і президента Міжпарламентської асамблеї православ'я Сергія Гаврилова, який відкрив сесію, сидячи в кріслі голови парламенту Грузії.

Це спровокувала багатотисячні протести в столиці Грузії. Вночі спецназ почав операцію по звільненню площі перед парламентом від протестувальників. У ході «зачистки» правоохоронці застосовували сльозогінний газ, гумові кулі, водомет.

Схожі новини