Передплата 2024 «Добра кухня»

Броди — «солодке» місто. Тут відбувся Другий фестиваль тортів (фото)

Удруге бродівчани та гості міста на Львівщині фестивалили на центральній площі Ринок на Sweet fest. Мріють провести у себе національний фестиваль тортів і зробити його брендом свого міста.

До участі у цій акції зголосилися понад тридцять майстринь — і знаних кондитерів Бродівського краю, і початківців. Але роботи кожної заслуговують на увагу, бо всі зроблені з теплом і любов’ю. Загалом ніколи не думала, що у Бродах стільки чудових майстринь-кондитерів.

Солодкі творіння тридцяти кондитерів виставили на центральній площі Бродів
Солодкі творіння тридцяти кондитерів виставили на центральній площі Бродів

Бродівчанка Оленка Присташ, яка завжди охоче бере участь у подібних фестивалях, приготувала на цьогорічне свято аж три роботи, які можна назвати справжніми шедеврами. «Я спекла Снікерс — торт із шоколадних коржів, сирного крему, а начинка — солона карамель зі смаженим арахісом. Його охоче куштують як дорослі, так і діти. Приготувала також фруктовий зефір — з чорницею, смородиною та яблуками». А третій її шедевр — трайфли (тортик в стаканчику): це поєднання шоколаду, карамелі з арахісом і шоколаду з апельсином.

Снікерс” від Оленки Присташ
Снікерс” від Оленки Присташ
Тортики у склянці (трайфли) - поєднання шоколаду, карамелі з арахісом і шоколаду з апельсином
Тортики у склянці (трайфли) - поєднання шоколаду, карамелі з арахісом і шоколаду з апельсином

Андріана Дудчак разом із Марією Пишною і ще кількома господинями зі села Голосковичі цьогоріч знову охоче долучились до благодійного фестивалю випічки. Вони приготували «Чайний кекс» із горіхами, бісквітний торт зі сметанковим кремом і шматочками мармеладу, а також рулет із вишнями.

А головною частиною Солодкого фестивалю, як і торік, була благодійність. Минулого року бродівчани збирали кошти для реабілітації Сашка Нікішина. Цьогорічний благодійний захід організовували на підтримку свого земляка Мар'яна Троцишина, який потребує операції на серці. У результаті зібрали 15 200 грн на оперування Мар'яна Троцишина.

Також у програмі свята було багато цікавого для кожного з гостей, особливо для діточок. Караоке, танцювально-музичні номери, майстер-класи, виставка випічки, розіграші, боді-арт, фотозона, ярмарок,

Захід організувала молодіжна громадська організація «Наше місто» за підтримки Бродівської міської ради та відділу культури Бродівської РДА.

Засновник та екс-голова Бродівської молодіжної громадської організації «Наше місто» Володимир Ступак подякував господиням- кондитерам: «Ваша праця — то справжні шедеври. Хай всі знають, які ви молодці. Витратили свій час, кошти і скромно залишили свої роботи на продаж. Ви створили цей фестиваль».

Фото надані організаторами фестивалю

м. Броди Львівської області

Схожі новини