Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Панував хаос!» У Польщі екстрено евакуювали всіх пасажирів поїзда з Києва

  • 06.05.2019, 14:30
  • 606

У Польщі екстрено евакуювали 500 пасажирів поїзда Київ — Перемишль. Польські митники побачили і підозрілу сумку, яку ніхто з людей не визнав своєю.

Тому на місце НП були викликані вибухотехніки з собаками, пише «Обозреватель» із посиланням на Rzeszow.Wyborcza.

Після того як фахівці провели огляд, з'ясувалося, що в сумці знаходилися їжа і дитячі іграшки.

При цьому пасажири розповіли, що під час перевірки в поїзді панував хаос: людей півтори години тримали в закритих вагонах. Спершу евакуювали два вагона, а після і весь потяг. Пасажири з речами йшли через рейки. На кордоні біля пункту Шегині — Медика люди сварилися за місця в автобусах і таксі.

«Нам сказали, що ми повинні йти кудись через рейки. Ми прийшли цілим натовпом під супермаркет в Медиці. Не було нікого, хто б нас поінформував про транспорт, або щось інше. Люди стали організовуватися самі: автостопом, таксі та автобусами. Не було ніякого транспорту, який би надали замість», — сказано в публікації.

«За результатами перевірки небезпечних пристроїв в сумці не виявлено. „Київ — Перемишль“ був затриманий в дорозі 4 години 53 хвилини. Крім цього, в результаті інциденту в дорозі затрималися поїзди № 89 Львів — Перемишль і № 36 Перемишль — Одеса», — повідомили в «Укрзалізниці».

Перевізник PKP Intercity пояснив, що людей було дуже багато, щоб надати заміну.

«500 пасажирів подорожували поїздом. Через цю кількость не вдалося організувати заміну автобусом. Пасажирам було запропоновано поїздку на поїзді Przemyślanin, який виїхав з Перемишля о 18:36 до Кракова, а наступний Lajkonik з Кракова до Варшави. Пасажири мають можливість подати скаргу», — повідомила Агнешка Сербеньска, представник PKP Intercity.

Схожі новини