Передплата 2024 «Добрий господар»

Пасажирський літак загорівся при посадці у московському «Шереметьєво», 13 загиблих

Пасажирський літак SSJ-100, який прямував до Мурманська, загорівся при аварійній посадці в аеропорту Шереметьєво в Москві.

Про це повідомили ТАСС у неділю в екстрених службах.

«Пасажирський літак вилетів з Шереметьєво до Мурманська. Через деякий час він запросив аварійну посадку, під час посадки загорівся», — сказав співрозмовник агентства.

Літак вилетів близько 18:00 за московським часом із Шереметьєво, зробив кілька кіл над Московською областю і різко пішов на зниження. Близько 18:40 він здійснив посадку.

Літак, що зробив аварійну посадку, був повністю охоплений вогнем.

«Літак горить по всій площі. Люди вистрибували на ходу», — сказало джерело.

Воно також повідомило, що SSJ-100 міг загорітися через попадання в нього блискавки.

Пізніше джерело в службах аеропорту повідомило «Інтерфаксу», що пожежу в літаку загасили.

У той же час, Агентство міських новин «Москва» повідомляє з посиланням на джерело в екстрених службах, що при аварійній посадці літака в Шереметьєво загинули десять осіб. «За попередніми даними, в результаті аварійної посадки літака і його загоряння загинули 10 осіб», — сказав співрозмовник агентства. Телеграм-канал Mash пише, що, за попередніми даними, в екстрені служби надійшла інформація про десятьох загиблих і одного потерпілого. При цьому ТАСС повідомляє про одного загиблого. «В результаті події, за попередніми даними, загинула одна людина. Всього на борту було 73 пасажири і шість членів екіпажу», — сказав співрозмовник агентства. Водночас у прес-службі Слідчого комітету РФ повідомили, що за фактом аварійної посадки пасажирського Superjet-100 порушено кримінальну справу. «За фактом аварійної посадки пасажирського літака в столичному аеропорту Шереметьєво порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 263 КК РФ (порушення правил безпеки руху і експлуатації повітряного транспорту, що спричинило з необережності смерть двох і більше осіб)», — йдеться в повідомленні. [/socpost]

Поза тим, ТАСС повідомляґє з посиланням на медичні служби, що 13 людей загинули при загорянні пасажирського літака «Сухой Суперджет 100».

«За останніми даними, загинули 13 людей, шестеро постраждали. Доля частини пасажирів невідома», — сказало джерело.

Водночас джерело «Інтерфаксу» повідомляє, що невідома доля 13 осіб, що перебували на борту авіарейсу «Москва-Мурманськ» в момент аварійної посадки в аеропорту «Шереметьєво».

«Поки не вдається знайти 13 людей, які перебували, згідно зі списком, на борту літака», — сказало джерело.

Схожі новини