Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

''Армія з народом'': у Венесуелі оголосили про початок повалення Мадуро

Лідер опозиції Венесуели Хуан Гуайдо закликав народ до повалення президента Ніколаса Мадуро та оголосив, що венесуельська армія підтримала його.

Венесуельський політик, якого 50 країн вже визнали тимчасово виконуючим обов'язки глави держави, записав відеозвернення на військовій базі Ла Карлота в Каракасі. Ролик був опублікований у Twitter.

На відео Гуайдо в оточенні людей у військовій формі виголошує промову про фінальнуу стадію повалення «узурпатора» Мадуро.

«Національні збройні сили ухвалили правильне рішення і розраховують на підтримку венесуельського народу», — заявив лідер опозиції.

Він закликав народ Каракаса підходити до авіабази і взяти участь у спільному повстанні з «основними військовими підрозділами». Повалення Мадуро Гуайдо назвав «операцією «Свобода».

Після заклику політика люди почали виходити на вулиці у різних містах, частина прибула в околиці авіабази Ла-Карлота.

За непідтвердженими даними, прихильники опозиції затримали генерала Карлоса Армаса Лопеса, главу державного оборонного підприємства Cavim, що відповідає за постачання озброєнь у В С Венесуели.

Також відомо, що військові, які підтримують Гуайдо, відзначають себе спеціальним знаком — фіолетовою стрічкою. До протестів приєдналися не менше 50 осіб із нацгвардії.

У Мадуро відреагували на протести й закликали лояльних громадян виходити захищати резиденцію Мірофлорес і президента.

Лояльні до влади спецслужби почали закидати учасників протесту гранатами зі сльозогінним газом.

Крім того, у країні відімкнули інтернет, всі заняття в навчальних закладах скасовані, в Каракасі зачинили метро. Також припинені всі польоти авіації загального призначення з і в країну.

Схожі новини