Передплата 2024 «Добра кухня»

У Варшаві напали на українського актора

  • 13.04.2019, 09:55
  • 1 135

В автобусі у Варшаві напали на українського актора Артема Мануйлова, коли він розмовляв по телефону з дружиною українською мовою.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, повідомляє «Апостроф».

«Варшава. Весна. Білий день. Телефонує дружина. „Вибач, кохана. Я зараз в автобусі, не можу говорити. Наберу тебе, коли вийду. Цілую“. А через секунду — удар. Чоловік, що стояв навпроти, чорною важкою торбою вдарив у обличчя. Шок і його крики. „Випєрдаляй стонд! Випєрдаляй!“ Брак реакції інших пасажирів. Декілька днів у відділках поліції, на розмовах з правозахисниками», — написав актор.

«Не залишилося жодних слідів. Цього хлопця вже затримала поліція та відправила до психіатричної лікарні, аби дослідити стан його адекватності. Справа дуже неприємна, тому я не міг залишити злочинця без покарання. Я боровся за свої права, і, на щастя, дещо вдалося зробити. Справа триває, бо виявилося, що жертвами агресії цього чоловіка стали ще кілька осіб. Але я першим пішов проти такого хамства і повідомив про нього», — зазначив Мануйлов.

Він також поділився міркуваннями про те, як домогтися справедливості, якщо став жертвою агресії.

«Передусім не дозволити себе спровокувати, самому не стати агресором. Далі (найважче) — не зупинитися, пройти сім кіл перешкод. Вгамувати емоції, які накачують усе тіло адреналіном і заливають очі кров’ю. Повірити у те, що справжня сила не полягає у тому, щоб наваляти у відповідь. Справжня мужність — це, не порушуючи законів, захистити себе і за допомогою відповідних органів покарати агресора. У таких ситуаціях іноземці, які стали жертвами, часто чують від поліції: „Це безнадійна справа, звертайтеся у суд, ми не можемо нічим допомогти“. Важливо не зупинитися. Якщо треба, декілька разів сходити у відділок поліції, залучити всіх знайомих, змусити поліцію звернути увагу на справу. Таке не можна замовчувати, оскільки кожна людина, незалежно від національності, заслуговує на повагу. Закон один для всіх — але його треба відстоювати. Не варто опускати руки. За ким правда, той і сильніший. Тому раджу вивчити свої права і гідно протидіяти агресії і хамству, якщо подібна ситуація з кимось станеться», — зазначив актор.

Польське видання Fact пише, що чоловіком, який напав на українця виявився викладач філософії Варшавського університету і Університету кардинала Стефана Вишинського Мартін П. Раніше у нього спостерігалися прояви неконтрольованої агресії.

Схожі новини