Передплата 2024 «Добрий господар»

Російські силовики затримали 24-го кримськотатарського активіста, — адвокат

  • 30.03.2019, 11:11
  • 363

Російські силовики затримали 24-го кримськотатарського активіста, Едема Яячікова, який після масових обшуків у Криму перебував у розшуку.

Про це в ефірі радіо Крим.Реаліі повідомив адвокат Едем Семедляєв.

«Поки, на жаль, його місцезнаходження невідоме. Я дуже сильно побоююся за його життя і здоров'я. Сьогодні від мого колеги мені стало відомо, що він нібито перебуває в управлінні ФСБ. Це йому повідомили слідчі ФСБ. Я відразу ж виїхав туди, дзвонив черговому, слідчим, проте всі почали відхрещуватися, що він знаходиться там», — сказав Семедляєв.

Адвокат зазначив, що дзвонив на «гарячу лінію ФСБ» і «прокуратури Криму» і подав скаргу, що у нього є обгрунтовані припущення про застосування до Яячікова непроцесуальних заходів.

«Однак до теперішнього часу у мене немає інформації, де перебуває мій підзахисний. Єдине, сьогодні виявили його автомобіль», — підкреслив Семедляєв.

Видання зазначає, що місцезнаходження Яячікова невідоме з ранку 27 березня, коли російські силовики прийшли до нього додому для обшуку. В той момент Яячікова не було вдома.

Напередодні ввечері, 28 березня, дружина Яячікова Сусанна подала до російської поліції заяву про викрадення чоловіка.

Нагадаємо, 27 березня російські силовики прийшли з обшуками до сімей кримських татар на окупованому РФ півострові.

За словами активістів, за п'ять років окупації Криму це наймасовіший прецедент порушення прав людини з боку РФ.

Після обшуків затримано 20 кримських татар. Їх доставили в управління ФСБ в Сімферополі за підозрою в участі в Хізб ут-Тахрір. У перший день судових засідань були поміщені під варту дев'ять осіб.

Вранці 28 березня були затримані троє активістів громадського об'єднання Кримська солідарність в російському Ростові-на-Дону.

Пізніше «суд» заарештував всіх 23 затриманих кримських татар.

Схожі новини