Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Вісім країн Південної Америки сформували новий регіональний блок

  • 23.03.2019, 13:10
  • 1 214

У блок увійшли Чилі, Аргентина, Бразилія, Колумбія, Еквадор, Парагвай, Перу і Гайана.

Вісім країн Південної Америки в напередодні сформували регіональний блок PROSUR, який повинен прийти на зміну Союзу південноамериканських націй (UNASUR).

Про це повідомляє УНІАН з посилаггям на DW.

Останній був створений у 2008 році за ініціативою тодішнього президента Венесуели Уго Чавеса, а також тодішніх президентів Бразилії та Аргентини — Лули да Сільви і Крістіни Кіршнер.

З плином часу, 12 країн призупинили своє членство в UNASUR — частково через розбіжності, а також у зв'язку з неготовністю блоку сприяти врегулюванню ситуації у Венесуелі, повідомляє DW.

Про запуск нової ініціативи було оголошено у столиці Чилі — Сантьяго. Окрім цієї країни, до блоку приєдналися Аргентина, Бразилія, Колумбія, Еквадор, Парагвай, Перу і Гайана. До завдань об'єднання увійшли захист демократії, а також оновлення і зміцнення регіональної інтеграції, наголошується у спільній декларації лідерів.

Наступника Чавеса, голову Венесуели Ніколаса Мадуро, на зустріч у Сантьяго не запросили. У той же час запрошення було направлено тимчасовому президенту країни та голові Національної асамблеї Хуану Гуайдо. Однак він своїх представників на переговори не надіслав. Про причини відсутності не повідомляється.

Схожі новини