Передплата 2024 ВЗ

Хабар давав голова політичної партії: у ГПУ розповіли деталі затримання осіб, які пропонували Тимошенку гроші

  • 07.03.2019, 11:13
  • 819

При спробі вручення хабара нардепу і кандидату в президенти Юрію Тимошенку за відмову балотуватися затриманий голова однієї з політичних партій.

Про це у Facebook повідомив речник Генпрокуратури Андрій Лисенко.

«Затримано голову однієї з політичних партій безпосередньо під час надання одному з народних депутатів України — кандидату в президенти України грошових коштів за відмову останнього від участі у виборах глави держави.

Вищевказана особа, спільно з іншим громадянином України, діючи умисно, за попередньою змовою між собою, у незаконний спосіб схиляли кандидата в президенти України відмовитися від участі у президентських виборах, які мають відбутися 31.03.2019, шляхом написання заяви до ЦВК про зняття своєї кандидатури, та пропонували йому за відмову від участі у виборах як винагороду грошові кошти в сумі 5 млн грн", — написав Лисенко.

Речник ГПУ додав, що кандидат у президенти, «усвідомлюючи, що зловмисники своїми умисними діями спонукають його до вчинення злочину, звернувся з відповідною заявою до Генеральної прокуратури України».

Пізніше він повідомив про затримання другого зловмисника.

Раніше генеральний прокурор Юрій Луценко розповів, що ГПУ разом із СБУ та ДБР затримали двох людей, бо вони хотіли дати 5 мільйонів гривень хабара кандидату у президенти Юрію Тимошенко, щоб він відмовився балотуватися.

Схожі новини