Передплата 2024 «Добра кухня»

Мокрий сніг і похолодання: якою буде погода в перші дні весни 2019

  • 28.02.2019, 20:58
  • 620

Календарна весна почнеться з мокрого снігу майже по всій території країни, а 2 березня на зміну негоді прийде невелике похолодання. Вночі місцями температура впаде до 6 градусів морозу.

Про це повідомляє Сьогодні. Синоптики попереджають про сильний вітер, морозні ночі, але погода налагодиться

Як повідомила в Facebook синоптик Наталія Діденко, причиною похолодання і опадів буде циклон з північного сходу.

«Дебют весни буде вітряним, холодним і з невеликим мокрим снігом. Не дасть нам порадіти повною мірою капосний циклон з північного сходу.

1 березня в Україні очікуються протягом дня скромненькі 0−3 градуси (вище нуля), на півдні та заході 3−8 градусів. Мокрий сніг переважно, пройде на сході, півночі та в більшості центральних областей … В Києві 1 березня буде вітряним, вологим і прохолодним. У денні години 0−2 градуси (тепла)", — написала вона.

Як повідомили в Укргідрометцентрі, в п'ятницю, 1 березня, без опадів буде лише в західних областях. Там завтра вдень буде 4−6 тепла, на Закарпатті до +9; вночі — 0−2 тепла.

А ось в центральних, північних, східних і південних областях синоптики підтверджують прогноз Діденко — всюди мокрий сніг, температура вдень 2−4 тепла, на півдні 6−8 вище нуля. Вночі 1−3 тепла.

Також синоптики попереджають про сильний вітер в перший день весни — до 15−20 м/с.

А ось в суботу, 2 березня, в Україну прийде похолодання, але практично припиняться опади. Так, в західних областях температура коливатиметься від -1 до +1 вдень і до -5 вночі. Опадів не очікується.

У центральних, північних і східних областях буде також від -1 до +1, місцями до -3. Вночі 3−5 градусів морозу. Сніг випаде в Харківській, Донецькій і Луганській областях.

На півдні буде «тепліше» всього — 2−4 градуси вище нуля вдень, але 1−3 морозу вночі. Без опадів.

Схожі новини