Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Нафтогаз зобов’яжуть встановити українцям безкоштовні лічильники газу

  • 30.01.2019, 12:41
  • 987

Уряд зобов’яже НАК «Нафтогаз України» за власний кошт встановити лічильники для обліку газу українцям, витрати підприємства будуть враховані у його фінансовому плані.

Про це на засіданні уряду сказав Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, повідомляє Укрінформ.

«Я думаю, усі мають бути зацікавлені в тому, щоб чітко порахувати, хто й скільки газу споживає в Україні, а не так, як сьогодні, коли газовики один на одного списують обсяги газу. Щоб ніхто нічого не крав, треба зробити облік через лічильники. Я подивився на забезпечення лічильниками українських громадян. Побачив, що ще є домогосподарства, у яких немає лічильників», — зазначив Гройсман.

Він наголосив, що завдання встановити лічильники лежить на постачальниках газу.

«Друге рішення, яке ми ухвалимо, полягатиме в тому, щоб рекомендувати Нафтогазу забезпечити всіх громадян безкоштовними лічильниками. Більше того, один з пунктів зобов'яже Мінекономрозвитку врахувати кошти, які будуть витрачені на встановлення лічильників, у фінплані Нафтогазу. Я вважаю, що це справедливо. Ми будемо точно знати, хто і скільки виробляє газу, скільки постачає, скільки споживає», — додав Прем'єр.

Гройсман також доручив Міністерству енергетики та вугільної промисловості забезпечити «жорсткий контроль» виконання цього рішення.

«Кінцева мета — щоб у максимально стислі терміни у кожному домогосподарстві був газовий лічильник за рахунок Нафтогазу. А його витрати ми врахуємо у фінплані», — зазначив Гройсман.

Схожі новини