Передплата 2024 «Добра кухня»

Бойовики на Донбасі приховують від ОБСЄ заборонене важке озброєння

  • 23.01.2019, 13:48
  • 444

Російські найманці продовжують приховувати важке озброєння від міжнародних спостерігачів.

Про це повідомляє українська сторона СЦКК, інформує штаб ООС.

«З боку російсько-окупаційних військ продовжуються факти відсутності в місцях постійного зберігання озброєння та його розміщення з порушенням відповідних ліній відведення в непідконтрольних владі України районах Донецької області», — йдеться у повідомленні.

Так, за даними звіту СММ ОБСЄ, який опубліковано 22.01.2019 року, 18 січня спостерігачі СММ в черговий раз відзначили, що досі бракує сімох самохідних гаубиць (2С1 «Гвоздика», 122 мм).

Крім того, в тому ж районі спостерігачі Місії зафіксували, що ворота до об’єкту, який підлягав верифікації, замкнені, що унеможливило її проведення.

«Українська сторона СЦКК зазначає, що такі дії окупаційної адміністрації і збройних формувань Російської Федерації вкотре демонструють стійке небажання дотримуватись Мінських домовленостей, про відверте нехтування взятих на себе зобов’язань в рамках консультацій Тристоронньої контактної групи щодо відведення озброєння по всій лінії розмежування сторін та про зацікавленість в подальшому загостренні конфлікту», — наголошують військові.

Схожі новини