Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У контейнери для органіки вбухають 2,6 мільйона гривень

Перший етап пілотного проекту з компостування запрацює у першій половині цього року

З березня цього року у Львові не виникатиме питань про те, що робити з органічними відходами, які гниють, неприємно пахнуть і шкодять довкіллю. ЛКП «Зелене місто» оголосило відкриті торги на закупівлю двох контейнерів для компостування органічних відходів (харчових і садових відходів). Оголошення оприлюднено на сайті з публічних закупівель «Prozorro». На перші у Львові компостери для органіки планують витратити 2,6 мільйона гривень.

Такі контейнери передбачені в ухвалі сесії Львівської міськради у рамках роздільного збору побутових відходів. Контейнери мають бути об’ємом не менше 29 кубічних метрів, максимальною вагою вмісту не менше 20 тонн, а ще оснащені вентиляцією і напівпроникною мембраною для зменшення смороду. Також ці ємності мають бути обладнані GPS-системою, містити показники контролю вмісту відходів та показувати їхню температуру.

Електронний аукціон розпочнеться 31 січня 2019 року. А з 1 березня компанія-переможець має привезти на майданчик контейнери для компостування органіки.

Нагадаємо, перший етап пілотного проекту з компостування запрацює у першій половині цього року. Станція компостування органічних відходів у Львові працюватиме поруч із територією майбутнього заводу із переробки відходів, що на вул. Пластовій, 13.

«Контейнери для органіки — хороша річ для збереження довкілля, — сказав „ВЗ“ еколог Олександр Максимович. — Щоб зменшити відсоток захоронення відходів на полігоні, Львівська міськрада запровадила пілотний проект щодо роздільного збору харчових та садових відходів. Згідно з проектом, на сміттєвих майданчиках, які обслуговує ЛКП „Львівспецкомунтранс“, мають встановити контейнери для збору органічних відходів».

Схожі новини