Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На Піренеї переселили 40 000 кроликів заради рисі

  • 12.01.2019, 14:07
  • 1 363

На Піренейському півострові відновлюється популяція диких кроликів. За останні 5 років на територію Іспанії і Португалії переселили 40 тис. тварин заради іберійської рисі.

Про це повідомляє Закон і Бізнес

Для кроликів будують сховища, розселяють по території півострова і стежать, щоб вони приживалися на новому місці. Річ у тім, що дикі кролики живуть у радіусі 60 м від місця, де народилися, тому освоювати нові території їм дуже складно.

Раніше вухані густо населяли землі Іспанії та Португалії. За однією з версій, назва «Іспанія» походить від фінікійського «і-шпанім» — «берег кроликів». Але через діяльність людини середовище проживання гризунів скорочувалося, до того ж вони завжди були улюбленою здобиччю мисливців. Протедикі кролики важливі для екології Піренейського півострова.

Проект Iberlince реалізується в рамках європейської програми щодо захисту навколишнього середовища LIFE. Його основне завдання — відновити популяцію іберійської рисі, найрідкіснішого представника сімейства котячих. З початку 2000-х цих великих кішок вирощують у неволі й адаптують до життя в дикій природі. Тепер фахівці допомагають відновити природні харчові ланцюжки, в яких бере участь іберійська рись.

Схожі новини