Передплата 2024 «Добра кухня»

Батько митрополита Епіфанія помер у 53 роки на заробітках, із сином він не спілкувався: Мати розповіла сімейну історію

  • 11.01.2019, 14:30
  • 10.4K

Петро Думенко, батько предстоятеля Православної церкви митрополита Епіфанія (Сергія Думенка), покинув сім’ю, коли дитині був місяць, розповіла мати Епіфанія Віра Богданюк.

Предстоятель Православної церкви митрополит Епіфаній (Сергій Думенко) ріс без батька, його виховували мати і дідусь із бабусею, розповіла в сюжеті ТСН мати Епіфанія Віра Богданюк.

«Він (Епіфаній, — ред.) у собі тримав, він ніколи не запитав про батька, не було і до цього часу. Замінив йому батька дідусь… Він усю любов батьківську докладав до нашого владики. Дідусь, не було слова „батько“. Ніколи не було слова „тато“, тільки дідусь, бабуся і мама», — розповіла Богданюк.

Батько покинув сім'ю, коли дитині був місяць. Журналісти вирушили на батьківщину батька предстоятеля Петра Думенка, щоб розшукати його родичів. У рідному селі Петра Думенка не залишилося серед живих нікого з його сім'ї, а в батьківському домі живуть сусіди, які отримали його у спадок.

Вони розповіли, що Петро Думенко помер на заробітках у 53-річному віці. За їхніми словами, бабуся з дідусем Епіфанія по батькові не їздили до онука, оскільки бідно жили, але бабуся цікавилася його життям.

Брат Петра Думенка Степан розповів каналу, що родичі приховували від нього народження Сергія, але тепер, коли той став предстоятелем ПЦУ, він хоче з ним побачитися. Степан Думенко зазначив, що Епіфаній зовні схожий на свого батька.

Богданюк розповідала, що вийшла заміж удруге, коли Сергію (Епіфанію) було 12 років. Від другого шлюбу вона народила ще двох синів.

Схожі новини