Передплата 2024 «Добре здоров’я»

З хрестом і… гранатою: На Львівщині затримали священика-самозванця з купою зброї і боєприпасів

У його церкві практикують «вигнання бісів».

Усі новорічні та різдвяні свята і місяць після них ця духовна особа замість храму проведе у слідчому ізоляторі. Провинилася тим, що у власному автомобілі неподалік Судової Вишні (Мостиський район на Львівщині) перевозила чималенький арсенал збої. А саме: пістолет, ручну гранату з підривником, півсотні патронів, у тому числі саморобних.

За кермом водій був у священицьких обладунках, напевно, сподівався, що у такій уніформі правоохоронці його не турбуватимуть. Два місяці, поки цей священик, за рішенням Мостиського райсуду, перебуватиме під вартою, слідство з’ясовуватиме, де цей «душпастир» узяв зброю і боєприпаси, куди і для чого їх перевозив.

За вчинення кримінального правопорушення Городоцька місцева прокуратура повідомила священикові про підозру за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Якщо вину отця доведуть, йому світитиме від 3 до 7 років позбавлення волі.

Заарештованого звати В’ячеслав Коновалов, йому 47 років. Проживав у селі Бортятині, але народився у Російській Федерації. Раніше суджений. Представляється благочинним львівського округу Російської істинно-православної церкви (РІПЦ). Храмом для його церкви слугує власне помешкання, його парафіяни — кілька родичів і знайомих. Конфесію, до якої належить Коновалов, в Україні не зареєстровано, вона не є канонічною. Поза тим, має 32 «парафії», на заході країни — у Львівській, Івано-Франківській, Закарпатській областях. Вірні РІПЦ практикують після богослужінь проведення обряду зцілення та «вигнання бісів» за допомогою молитви та певних ритуалів (так званий екзорцизм).

Схожі новини