Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Варфоломій звернувся до православних патріархів визнати українську церкву автокефальною

  • 04.01.2019, 18:35
  • 954

Вселенський патріарх Варфоломій закликав патріархів та архієпископів автокефальних православних церков підтримати надання автокефалії новоствореній Православній церкві України.

Про це йдеться у листі Варфоломія, повідомляє Укрінформ з посиланням на Ortodoxia Info.

«Реалізація усіх наших зусиль очікується 6 січня, у день Богоявлення, коли ми маємо намір надати Томос про автокефалію і відсвяткувати його з предстоятелем автокефальної Православної церкви України», — йдеться у листі.

У своєму листі Варфоломій також закликав патріархів і архієпископів автокефальних православних церков визнати українську церкву автокефальною.

Нагадаємо, 15 грудня у соборі Святої Софії у Києві відбувся Об'єднавчий собор православних церков України. На ньому духовенство УПЦ Київського патріархату, УПЦ Московського патріархату та Української автокефальної православної церкви створили єдину помісну Православну церкву України, ухвалили її статут і обрали предстоятеля — митрополита Київського і всієї України Епіфанія. Саме йому передадуть Томос про автокефалію Православної церкви України 6 січня у Стамбулі.

Схожі новини