Передплата 2024 «Добра кухня»

Венеція планує ввести податок для туристів

  • 31.12.2018, 10:36
  • 513

Влада Венеції готується до введення нового податку для туристів у розмірі від 2,50 до 5 євро (залежно від сезону) з відвідувача.

Про це повідомляє «112 Україна» із посиланням на Venezia Radio Tv.

«Мито передбачене проектом італійського бюджету на 2019 рік, затвердження якого супроводжувалося сильним тиском з боку Брюсселя через початково підвищених показників дефіциту держскарбниці (2,4 відсотка ВВП). Новий збір має назву tassa di sbarco, що в дослівному перекладі означає: податок за можливість зійти на берег», — йдеться в повідомленні.

Застосовувати податок планують щодо пасажирів круїзних лайнерів, які прибувають, зокрема, в розташований порівняно недалеко від історичного центру Венеціх термінал Маріттіма. Разом з тим дію мита хочуть поширити і на гостей міста, які добираються до нього на поїзді, автомобілі і навіть повітряним транспортом.

Остаточно всі деталі, пов'язані з новим збором, поки не опрацьовані. Передбачається, зокрема, що він буде стягуватися з авіакомпаній та операторів, що здійснюють автобусні і поромні перевезення, а надбавку автоматично включать у вартість квитка на ці транспортні засоби.

Разом з тим мер Венеції Луїджі Бруньяро поки не коментує ситуацію з новим митом і закликає дочекатися остаточного затвердження бюджету парламентом Італії.

Схожі новини