Передплата 2024 «Добрий господар»

Папа Франциск різко виступив проти педофілії серед священиків

Однак Глава РКЦ зауважив, що проблема стосується не тільки церкви

На традиційній зустрічі у Римській курії, які проводяться щороку, Папа виступив з промовою, у якій не тільки підсумував минулий рік, висловив різдвяні побажання, але й згадав скандали, що стрясали церкву.

Зокрема, Франциск з обуренням говорив про сексуальні злочини, вчинені деякими священиками проти неповнолітніх. «Нехай всі зрозуміють, що церква докладе всіх зусиль, аби справедливе покарання отримав кожен, хто вчинив такі злочини», — цитують Папу Новини Ватикану. Франциск наголосив, що «церква ніколи не намагалася приховувати або применшувати серйозність таких інцидентів».

Глава РКЦ нагадав, що раніше дехто через «безтурботність, недовіру, відсутність підготовки та досвіду» не звертав уваги на випадки сексуальних домагань щодо дітей. Але, на думку Франциска, такого не можна допускати зараз.

Папа нагадав, що через два місяці єпископи з усього світу обговорюватимуть проблему захисту дітей, аби раз і назавжди викорінити педофілію з церковного життя. Водночас першосвященик наголосив, що маємо справу зі значно ширшою проблемою, яка стосується не тільки церкви.

«Прошу вас, допоможіть Святій Матері-Церкві у нелегкому завданні відрізняти справжні злочини від помилкових звинувачень, наклепів, інсинуацій, чуток, — наголосив Франциск. — Це — важке завдання, бо ті, хто винен насправді, можуть добре приховувати власні вчинки. А багато людей, — серед них найрідніші, — не можуть відрізнити справжність прихованих намірів за зовнішньою респектабельністю», — сказав Папа.

Схожі новини