Передплата 2024 ВЗ

Путін вперше назвав анексією «воз'єднання» Криму з Росією

  • 18.12.2018, 13:38
  • 617

Володимир Путін вперше від 2014 року назвав анексією так зване приєднання до Росії українського півострова.

Про це він заявив під час зустрічі із театральними діячами Росії 13 грудня, передає ТСН із посиланням на «КоммерсантЪ».

На цій зустрічі ректор Ярославського театрального інституту Сергій Куценко почав хизуватись, що його навчальний заклад створив цілу мережу в регіонах, а почав ще 14 років тому взагалі із Севастополя.

«Ми починали з Севастополя дуже давно. Ми це робимо вже дуже багато років! Наразі у нас 14 таких цільових груп для театрів малих міст Росії. Тобто вони там працюють і приїжджають до нас на навчання, і педагоги їздять до них. Хіба це не говорить про те, що провінція жадає кадрів?», — заявив Куценко.

У відповідь на це Путін перепитав, коли саме вони почали це створювати, на що ректор відповів, що створення власних театральних груп у Севастополі почалося «ще за України».

«Ось коріння анексії хто закладав», — вперше назвав це слово щодо «приєднання» Криму російський президент.

Нагадаємо, Росія анексувала Кримський півострів у березні 2014 року, попередньо перекинувши туди «зелених чоловічків» — російських військових без розпізнавальних знаків, які захопили адмінустанови та заблокували українські військові частини. Під дулами автоматів було проведено псевдореферендум, на якому переважна більшість кримчан начебто висловилася за незалежність півострова і приєднання до складу Росії.

Російська влада наполягає на тому, що їхніх військових у Криму не було, а жителі півострова самі виявили своє бажання приєднатися до Росії. А тому це «приєднання» не є визначеною анексією, тобто військовим захопленням території іншої держави.

Схожі новини