Передплата 2024 «Добрий господар»

УПЦ МП зібралась на екстрене засідання Синоду

  • 17.12.2018, 11:51
  • 958

Сьогодні, 17 грудня, на території Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври розпочалося позачергове засідання священного Синоду Української Православної Церкви Московського патріархату.

Як повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ МП, засідання очолює митрополит Онуфрій.

«Постійними членами Священного Синоду є: митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел, митрополит Сімферопольський і Кримський Лазар, митрополит Хустський і Виноградівський Марк, митрополит Донецький і Маріупольський Іларіон, митрополит Камʼянець-Подільський і Городоцький Феодор», — йдеться у повідомленні.

Також на Синоді присутні митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, митрополит Луганський і Алчевський Митрофан, секретар священного Синоду, керуючий справами УПЦ МП митрополит Бориспільський і Броварський Антоній.

Повідомляється, що під час позачергового засідання Синоду будуть розглянуті питання, «пов'язані з викликами, які зараз постають перед Українською Православною Церквою».

Як писав «ВЗ», новообраний предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній заявив, що після Об'єднавчого собору митрополит Онуфрій буде тільки митрополитом Російської православної церкви в Україні.

Схожі новини