Передплата 2024 «Добра кухня»

В УПЦ КП зробили офіційну заяву щодо участі в Об’єднавчому соборі

  • 10.12.2018, 18:58
  • 1 364

В УПЦ Київського патріархату офіційно заявили, що обов’язково візьмуть участь в Об’єднавчому соборі 15 грудня.

Про це сьогодні повідомив речник УПЦ КП архієпископ Євстратій Зоря на своїй сторінці у Facebook.

Архієпископ підтвердив що пропозиції стосовно регламенту є, але вони будуть обговорюватися.

«У Київському Патріархаті готуються до Собору і мають намір брати в ньому участь. Відповідно до благословення Святійшого Вселенського Патріарха Варфоломія у роботі Собору братимуть участь архієреї, клірики, монахи та миряни. Наявність пропозицій з боку Київського Патріархату до регламенту Собору чи процедури обрання Предстоятеля не означає, що у підсумку не буде узгоджене спільне бачення. Як учасники Собору, ми з очевидністю маємо право вносити свої пропозиції, аргументувати і підтримувати їх», — йдеться в дописі.

Також Євстратій Зоря наголосив, що у Київському патріархаті «конструктивно налаштовані перед Собором узгодити з його Головою, представником Вселенського Патріарха митрополитом Еммануїлом, та з усіма іншими сторонами всі необхідні питання, щоби Собор відбувся успішно».

«Враховуючи активну роль, яку відіграє Президент України у питанні надання Томосу, а також, що фактично вже триває виборча кампанія — зрозумілим є, що деякі опоненти Президента, через політичні мотиви, максимально зацікавлені в тому, щоби розбурхувати пристрасті та підкреслювати суперечності», — підсумував Євстратій Зоря.

Схожі новини