Передплата 2024 ВЗ

У Луцьку вилили гігантську свічу

У неділю в Луцьку на Театральному майдані зафіксували черговий рекорд. Тут показали найбільшу в Україні свічку. Її параметри внесено у Книгу рекордів України.

Цільнолита воскова свіча сягнула увись на 1 метр 83 сантиметри і заважила 80 кілограмів. Внизу вона має діаметр 24 сантиметри, зверху — менше сантиметра. Такої гігантської ще не виготовляв ніхто. Зате задумане вдалося волинським бджолярам, і вони показали своє диво на «медовому» святі «Братської свічі», що пройшло у Луцьку. У його рамках провели ярмарок-продаж бджоло-продукції, а також дегустацію меду та смаколиків з ним у складі.

Фото "Волинські новини"
Фото "Волинські новини"

На свято завітав представник Книги рекордів України Віталій Іваницький. Дипломом за виготовлення в авторському виконанні першої і найбільшої суцільної свічки в Україні, нагородили голову Братства бджолярів Землі Волинської «Ройовий стан» Володимира Дмитрука, а також його заступника Антона Шотіка. Пан Володимир, приймаючи диплом, зауважив: «Пасічники з давніх давен мали свою, братську, свічу. Тож і ми, як гідні нащадки, вирішили виготовити свою. Свічка і справді братська, бо до її створення долучилося чимало пасічників Волині. Її передамо у музей братства, що знаходиться у селі Баїв поблизу Луцька».

Оформив виріб волинський різьбяр Віктор Мазур. Щоб рекордсменка була не лише високою, а й гарною.

Схожі новини